Membaca tentang foto

            A camera or flash set to “auto” anything is designed to do one thing: to give you average or normal images. We don’t think that is what you want or why you bought you camera.

source: Flash Techniques for Macro and Close-up Photography

           Sebenernya emang agak geli kalo pas ada yang foto selfie pake kamera DSLR. Btw ini daerah pendapatan perkapita nggak juga lebih-lebih dari 3475 $/perkapita pertahun deh (baca Koran ya) alias untuk membeli kamera DSLR itu nggak murah boy, apalagi kalo kamera yang sensornya full frame biaya hidup setahun juga nggak cukup tuh.

          Jadi, buat apa sih tuh kamera? jelas ngabadiin momen-moen berharga- tapi jangan lupa satu hal penting! yaitu belajar untuk memfoto yang baik, benar, nan indah sehingga barokah. Insyallah

          To be an artist (ahli seni), you have to learn from your mistakes.

buku

Fig 53. Halaman 18 buku Flash Techniques for Macro and Close-up Photography

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s